Το πάρκο Τρίτση είναι λαϊκή και δημόσια περιουσία

Ο Α.Σ.Δ.Α. «θέλει αλλά δεν μπορεί» – Ένα μέτωπο ενεργών πολιτών «και θέλει και μπορεί» 

Το Πάρκο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: ρεύμα κομμένο, απλήρωτοι υπάλληλοι, πλήρης εγκατάλειψη… Ενώ η παλαιά μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραχώρησε τη χρήση, την κυριότητα, τους σκοπούς του Πάρκου στον Α.Σ.Δ.Α. για 5 έτη, στην ουσία επιβράβευσε τις ίδιες διοικήσεις Δήμων όπου είχαν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την σημερινή του άθλια κατάσταση. Στην ουσία με την ισχύουσα τροποποίηση αλλοιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Πάρκου και ο Περιβαντολλογικός του σκοπός. Η δε φρέσκια μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ανέλαβε τις ευθύνες που της αναλογούσαν, αφού δεν παραχώρησε την εποπτεία του Πάρκου στην Περιφέρεια.

Ο ΑΣΔΑ μέσω του Γραμματέα του, κ. Αρβανίτη μεταβιβάζει όλες τις ευθύνες στην τελευταία κυβέρνηση αλλά και στον φορέα του Πάρκου, επικαλούμενος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτη ότι «εμείς και να θέλαμε δεν μπορούμε να σηκώσουμε χρήματα για να πληρώσουμε το ρεύμα».

Φαίνεται ότι ο Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΔΑ, αλλά και Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζεννέτος, κινούνται στην ίδια γραμμή: «εμείς και να θέλαμε δεν μπορούμε», «Δεν μας το επιτρέπει ο νόμος». Ακόμη και με το επιχείρημα που εσείς επικαλείστε, αλήθεια, ποιος νόμος σας απαγόρεψε:

  1. Να αποψιλωθεί η βορειοδυτική πλευρά του Πάρκου από τα ξερά χόρτα και να καθαριστούν οι τουαλέτες μέσα στο καλοκαίρι;
  2. Να αντικατασταθούν οι σπασμένες λάμπες όταν ακόμα είχε ρεύμα το Πάρκο;
  3. Ποιος κάτοικος, ποια παράταξη δεν θα σας στήριζε αν υπερβαίναμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και παίρναμε ομόφωνες αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια που ανήκουν στον ΑΣΔΑ, για την άμεση καταβολή μερικού ποσού ώστε να γίνει η επανασύνδεση;

Για τα παραπάνω, απλά, δεν υπάρχει κανένας νόμος που σας το απαγορεύει, παρά μόνο η πολιτική σας σκοπιμότητα, του «παραλαμβάνω καμένη γη».

Οι θέσεις της Δημοτικής Κίνησης «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ»:

Ένα κοινωνικό μέτωπο ενεργών πολιτών, συλλογικοτήτων, δημοτικών κινήσεων που να υπερβαίνει τη μνημονιακή νομιμότητα, μπορεί να διεκδικήσει τα εξής:

  • Να καταργηθεί η τροπολογία που ξεπουλάει το Πάρκο.
  • Η εποπτεία του Πάρκου να ανήκει στην Περιφέρεια.
  • Ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των ορίων του Πάρκου. Απόδοση στο Πάρκο όλων των καταπατημένων χώρων, κατεδάφιση των παράνομων (πολεοδομικά και περιβαλλοντικά) κατασκευών και περιφράξεων.
  • Μόνιμη κρατική χρηματοδότηση.
  • Διαχειριστικός έλεγχος για όλα τα προηγούμενα χρόνια και απόδοση ευθυνών.
  • Πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού.
  • Καθορισμός των χρήσεων γης στο Πάρκο που συνάδουν με τον Δημόσιο αλλά και Περιβαλλοντικό χαρακτήρα του.
  • Άμεση αποκατάσταση των καταστροφών που έχουν συμβεί ως τώρα (ηλεκτροφωτισμού, τροφοδοσίας νερού, ανακύκλωσης νερού λιμνών, κλπ).

 

Συντονιστικό Δημοτικής Κίνησης

«ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ»