ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ
Τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή
Η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει πάρει την μορφή ενός παγκόσμιου πολέμου της ανθρωπότητας με τον ιό. Όμως η δυνατότητα πρόσβασης στα εμβόλια, που αποτελούν και το βασικό όπλο κατά του ιού, δεν είναι ισότιμη για όλο τον πληθυσμό και τις χώρες του πλανήτη. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες προσδοκούν κέρδη τρισεκατομμυρίων και δεν παραχωρούν την πατέντα για την παρασκευή εμβολίων στα κράτη, παρόλο που χρηματοδοτήθηκαν από αυτά. Αυτό είναι το κυνικό και αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού, μπορεί να πεθαίνουν εκατομμύρια στον πλανήτη αλλά το κέρδος είναι πάνω από τους ανθρώπους, τα εμβόλια δεν φτάνουν για όλους με τελευταίο παράδειγμα την Ινδία.
Στην χώρα μας η κυβέρνηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών βιομηχανιών. Τάχθηκε κατά της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός, και βέβαια καταψήφισε αντίστοιχο ψήφισμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος δεν φαίνεται από τα νούμερα μόνο (10.500 νεκροί – 450 την πρώτη βδομάδα του Μαΐου) αλλά και από το γεγονός ότι μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες με την χρήση των self tests. Και είναι φυσικό να βιώνουμε εμείς οι πολίτες αυτήν την αποτυχία γιατί:
- Δεν ενίσχυσε τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. (Το πόσο σημαντικό είναι ένα δημόσιο σύστημα υγείας μας το δίνει το παράδειγμα της ΚΟΥΒΑΣ που με ίδιο πληθυσμό με εμάς έχουν μόνο 550 νεκρούς από την πανδημία).
- Δεν ενίσχυσε τα μέσα μεταφοράς για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
- Ανοίγει τον τουρισμό με προτεραιότητα στα ξενοδοχεία all-inclusive και για επισκέπτες μόνο απ’ το εξωτερικό.
- Προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις μεταφορές με βάση τα ζητούμενα των αεροπορικών εταιριών.
Ενώ δεν ξεχνά να περνά αντεργατικά μέτρα όπως η κατάργηση στην ουσία του 8ωρου.
Οι προτάσεις της δημοτικής κίνησης «ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ» στο Δήμο Ιλίου για την στήριξη της τοπικής αγοράς
Επειδή δεν φτάνει η διαγραφή τελών κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, επιχορηγώντας τους Δήμους με το ποσό προς διαγραφή, χρειάζεται κάθε Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού να πάρει επιπλέον συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς.
- Διαγραφή Ανταποδοτικών τελών για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή, όπως έχουν ήδη κάνει ο Δήμος Πετρούπολης, Φιλαδέλφειας κ.λπ.
- Μείωση Ανταποδοτικών τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αναλογικά, με βάση τις περιοδικές δηλώσεις τους 2019 -2020.
- Αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε Super Market, τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνίας και να αποδοθούν σε οικογενειακές επιχειρήσεις στη περίπτωση όπου υπάρξουν κρούσματα και δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού.
- Επίσπευση ανανεώσεων αδειών τραπεζοκαθισμάτων και πρόσθετη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βάσει της ΚΥΑ 10/04/21, χωρίς να παρεμποδίζεται η ασφαλής διέλευση πεζών και συμπολιτών ΑμεΑ.
- Αναστολή βεβαιωμένων οφειλών φυσικών προσώπων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και διαγραφή οφειλών για όσους έχασαν τη δουλειά τους από 22/03/2020, βάσει ΦΕΚ 986 και μετά.
- Αναστολή όλων των εισπρακτικών μέτρων για οφειλές στον Δήμο μας (ρυθμίσεις χρεών, κλήσεις, αποστολή οφειλών στην Εφορία, δέσμευση λογαριασμών κ.λπ.).
- Δημοτική συγκοινωνία που να συνδέει το κέντρο με τις συνοικίες και το μετρό.
- Καμπάνια ενίσχυσης της τοπικής αγοράς.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!