Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (28-9-2017)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης Ασυμβίβαστο Ίλιον.

Την Πέμπτη 28-9-2017 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής:

Στη συνοικία της Ραδιοφωνίας οι κάτοικοι ζητούν η συγκοινωνιακή γραμμή 701 να διασχίζει την Πριάμου και στην άνοδο και στην κάθοδο. Προβλεπόταν σε σχετική μελέτη. Βοηθά η διάνοιξη της οδού. Να γίνει σχετικό υπόμνημα.

(Λογική πρόταση, έχουμε προβλήματα με την αποκεντρωμένη διοίκηση σε ότι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα το παλέψουμε).

Πριν 10 μέρες στην παιδική χαρά του Άλσους είχαμε απόπειρα κλοπής, πώς διασφαλίζουμε την ασφάλεια όσων είναι στις παιδικές χαρές; Γίνονται φθορές. Πώς θα τις προστατέψουμε; Τι γίνεται με τη συντήρησή τους; Δεν μπορούμε να βάλουμε φύλακες έστω και κυκλικά από  παιδική χαρά σε παιδική χαρά;

(Δεν απαντήθηκε).

Οι παραπάνω ερωτήσεις έγιναν από τον Πάνο Κουτσιανά.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που έγιναν από τον Γιώργο Χρόνη:

Στη συνεδρίαση για τον απολογισμό, μας ενημερώσατε για την καθυστέρηση της ανέγερσης του κτιρίου για το 8ο γυμνάσιο. Να μας ενημερώσετε αν η κατάσταση του παλιού κτιρίου εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Έχουμε παράπονα από γονείς και εκπαιδευτικούς. Έχει ελεγχθεί το κτίριο για τη στατικότητά του από το Ε.Μ.Π., όπως συνέβη με το 1ο γυμνάσιο, αλλά και με άλλα κτίρια του δήμου μας;

(Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αλλά του Ο.Σ.Κ., σήμερα επισκεφτήκαμε το σχολείο, είναι σε καλή κατάσταση, χρειάζεται βέβαια-όπως και άλλα σχολεία-παρεμβάσεις, όπως ελαιοχρωματισμό).

Παλιότερα είχαμε πάρει απόφαση για αντιδρομήσεις οδών που είναι κάθετες στη Λ. Πετρουπόλεως στο ύψος εισόδου-εξόδου προς την Παλατιανή. Είχαμε δεσμευτεί ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό και θα αξιολογηθεί από ειδικές επιτροπές αν ωφέλησε ή όχι. Έχουμε κάτι νεότερο;

(Κάναμε πρόταση για την Ιδομενέως, δε συμφώνησε η αποκεντρωμένη διοίκηση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες).

Σε τι στάδιο βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα στη Ζ. Πηγή;

(Πριν 2 εβδομάδες επισκέφτηκε την περιοχή ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας, ήμαστε κι εμείς μαζί του, μιλήσαμε με τους αρμόδιους που έχουν αναλάβει το έργο, προχωρούν οι εργασίες, το έργο δεν είναι αυτοτελές αλλά σε κομμάτια, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας αφήνουν διάφορα εμπόδια, τους ειδοποιήσαμε να τα απομακρύνουν).

Στις 6 Οκτωβρίου, στην Πετρούπολη, στην πλατεία Ηρώ, θα γίνει εκδήλωση και μουσική συναυλία, από φορείς, για την απομάκρυνση της χωματερής από τη Φυλή. Προτείνουμε να πάρουμε μέρος κι εμείς ως δημοτικό συμβούλιο.

(Συμφωνούμε και μάλιστα προτείνουμε να αναλάβουμε τα έξοδα για τον ήχο).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

Συμμετοχή του δήμου στο υπό ίδρυση δίκτυο για τη βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET Ελλάδας-Κύπρου. Δηλώσαμε αποχή.

Αποδοχή δωρεάς παροχής οπτικών ινών από την Ο.Τ.Ε. Α.Ε. Το καταψηφίσαμε.

Στο θέμα για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, οικ. έτους 2017, ο Πάνος Κουτσιανάς ζήτησε να μάθει, αν υπάρχει λίστα σχολείων που χρειάζονται επείγουσες εργασίες λόγω φθορών και του απάντησαν να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο θέμα για διαγραφή επιχορήγησης έτους 2016, ο Πάνος Κουτσιανάς, ζήτησε να μάθει, γιατί η επίτροπος δεν το ενέκρινε και του απάντησαν «για τους δικούς της λόγους».

Στο θέμα για τα ανταποδοτικά τέλη στο ίδρυμα «Θεοτόκος», ο Πάνος Κουτσιανάς, ζήτησε να μάθει πού ήταν ο αρχικός συντελεστής και πού κατέβηκε και του απάντησαν ότι είναι στην κατηγορία 1,25. Πρότεινε, δε, να επεκταθεί και σε άλλα ιδρύματα αλλά και σε κτίρια που έχουν οι δημοτικές παρατάξεις.

Στο θέμα για τον ορισμό μέλους στη Β/ΘΜΙΑ Σχολική Επιτροπή, ο Γιώργος Χρόνης, δήλωσε ότι το ψηφίζουμε, μόνο αν το μέλος ορίζεται με τη θέλησή του και του απάντησαν ότι γίνεται ό,τι προβλέπει ο νόμος.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *