Να τη βρούμε την άκρη! Ευχές για το 2019

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον εύχεται το 2019 να είναι μια χρονιά που θα βρούμε την άκρη στο μπερδεμένο κουβάρι του πολιτικού αδιεξόδου και της κοινωνικής αδικίας.

Γιατί αρκετά χρόνια πέρασαν από τότε που στέρεψε η προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Αρκετά χρόνια πέρασαν από τότε που οι νέοι άρχισαν να ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά για μπορούν να ζήσουν.

Αρκετά χρόνια πέρασαν από τότε που κόπηκαν οι συντάξεις γιατί -όπως μας είπαν- “μαζί τα φάγαμε”.

Αρκετά χρόνια πέρασαν από τότε που η πατρίδα μας και ο πλούτος της ξεκίνησαν να υποθηκεύονται να και να ξεπουλιούνται στους δανειστές.

Αρκετά χρόνια πέρασαν από τότε που μπήκαμε στα μνημόνια, και αν και το 2018 μας “ενημέρωσαν” ότι βγήκαμε, εξακολουθούν οι μισθοί να είναι χαμηλοί και οι φόροι υψηλοί.

Είναι καιρός να αλλάξουν τα πράγματα.

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον εύχεται η νέα χρονιά να βρει τους συμπολίτες μας με ατομική και οικογενειακή υγεία.

Χρειάζονται όμως και μεγάλες και συλλογικές αλλαγές, και αυτές δεν επιτυγχάνονται με ευχές. Χρειάζεται κοινωνική αξιοπρέπεια, αγωνιστική στάση ζωής, συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων, οργάνωση και αλληλεγγύη.

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον δεν συμβιβάζεται με τις χαμηλές προσδοκίες για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε στην αδικία και στην αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας. Δεν μπορούμε να συνθηκολογήσουμε με μια τοπική εξουσία που νοιάζεται για τη βιτρίνα και την επικοινωνία και όχι για την ουσία και την καθημερινή ζωή και τα μεγάλα προβλήματα των δημοτών.

Να έχουμε μια χρονιά αισιόδοξη, ασυμβίβαστη, αγωνιστική, με την ελπίδα να ξαναζεί στις ζωές των απλών, λαϊκών ανθρώπων.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *