Η οσμή σκανδάλου στο Δήμο Ιλίου είναι δείγμα γραφής της διοίκησης Ζενέτου

Οι καταγγελίες για σκάνδαλα στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Ιλίου δεν προσφέρονται ούτε για προεκλογικά παιχνίδια, ούτε πολύ περισσότερο, για συγκάλυψη.

Τα ερωτήματα που συγκεκριμένα και υπεύθυνα θέτει το Αριστερό Σχήμα Ιλίου είναι:

1. Υπήρξαν πολιτιστικές εκδηλώσεις που πληρώθηκαν, αλλά δεν έγιναν;

2. Υπήρξαν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου αναγγέλθηκαν άλλοι καλλιτέχνες από αυτούς που τελικά συμμετείχαν, ενώ οι εντολές πληρωμών δεν αναπροσαρμόστηκαν;

3. Υπήρξαν υπερτιμολογήσεις στις εντολές πληρωμής; Πιο συγκεκριμένα, πληρώθηκαν πολλαπλάσια ποσά από τα προϋπολογισθέντα, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που «έσπασαν» σε περισσότερες μέρες;

Είναι προφανές ότι τα παραπάνω ερωτήματα τίθενται επειδή οι ενδείξεις κακοδιαχείρισης είναι υπαρκτές. Οι απαντήσεις του εισαγγελέα διαφθοράς και της Δικαιοσύνης σε αυτές τις ερωτήσεις, πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Η οσμή σκανδάλου δεν βρίσκεται κυρίως στο τι δημοσιεύεται στη Διαύγεια. Αφορά βασικά το αν ό,τι δημοσιεύεται, ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη της διερεύνησης των συγκεκριμένων ενδείξεων σκανδάλου, η Δημοτική Αρχή του κ. Ζενέτου είναι ήδη υπόλογη:

Πρώτον, επειδή δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία και δύο άτομα, πίσω από τρία διαφορετικά προσωπεία «μη κερδοσκοπικών» οργανισμών να αναλαμβάνουν με υψηλότατο τίμημα το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας. Το μονοπώλιο στην ανάθεση δημόσιων έργων αποτελεί από μόνο του σκάνδαλο.

Δεύτερον, επειδή τα δαπανώμενα ποσά είναι υπέρογκα για το εύρος και την κλίμακα των συγκεκριμένων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Πολιτιστικές εκδηλώσεις κόστους 5.000 ευρώ με 50 ή 100 παριστάμενους, εγείρουν ερωτηματικά. Την ώρα μάλιστα που η ερασιτεχνική αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη μας έχει ανάγκη υποπολλαπλάσια ποσά για να παράξει πολλαπλάσιο έργο.

Τρίτον, συνιστά πρόκληση η δήλωση Ζενέτου ότι ένας Δήμος με αποθεματικό 8 εκατομμυρίων, είναι λογικό να δαπανά 500.000 ευρώ σε τέτοιου είδους Πολιτιστικές Εκδηλώσεις. Μισό εκατομμύριο ευρώ είναι τεράστιο ποσό, ειδικά αν το συγκρίνουμε για παράδειγμα με το κόστος παροχής δεκατιανού στους μαθητές των σχολείων μας, που φτάνει τα 70.000 ευρώ. Σε αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Αριστερού Σχήματος για ουσιαστική κοινωνική πολιτική, ο κ. Ζενέτος επικαλούνταν το ότι η σφιχτή διαχείριση είναι προϋπόθεση για το μεγάλο αποθεματικό. Σήμερα μαθαίνουμε ότι το μεγάλο αποθεματικό επιτρέπει μεγάλες δαπάνες.

Ένας Δήμος στην υπηρεσία των πολιτών, δεν μπορεί να συνυπάρχει με ένα καθεστώς που διοικεί το Δήμο με ιδιοκτησιακή λογική. Η οσμή σκανδάλου στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο ο κ. Ζενέτος και η ομάδα του διοικούν την πόλη μας. Αυτή η Δημοτική Αρχή, πρέπει να ανατραπεί.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]