Δελτίο Τύπου

Η VODAFONE υπέβαλε αίτηση αναστολής κατεδάφισης της κεραίας επί της Αγ. Νικολάου 103. Η δημοτική αρχή ολιγωρεί.

Με αγωνιστικές και νομικές διαδικασίες.
Η κεραία μπορεί να κατεδαφιστεί.

Να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας!

Επί 15 χρόνια η κεραία επί της Αγ. Νικολάου 103 λειτουργούσε παράνομα χωρίς πολεοδομική έγκριση! Πριν 15 χρόνια η νομοθεσία απαγόρευε την εγκατάσταση της κεραίας σε ακτίνα 300 μέτρων από σχολεία. Ακριβώς για αυτό το λόγο είχε δηλωθεί και με λανθασμένη διεύθυνση η εγκατάσταση της κεραίας, προκειμένου να της χορηγηθεί άδεια από την ΕΕΤΤ!! 15 χρόνια η Δημοτική Αρχή αναλωνόταν σε μια τυπική γραφειοκρατία χωρίς να εστιάζει στις παραπάνω αλλοιώσεις και παρανομίες.

Μέσα σε 15 μήνες οι κάτοικοι, με τη σύσταση επιτροπής κατοίκων και γονέων, κατάφεραν ότι η Δημοτική Αρχή εδώ και 15 χρόνια δεν κατάφερε! Με αγωνιστικές διαδικασίες, την άνοιξη του 2016 ξηλώθηκαν τα καλώδια της επικίνδυνης κεραίας. Με νομικές διαδικασίες η επιβλαβής κεραία αποκαλύφθηκε ότι ήταν και πολεοδομικά παράνομη. Μάλιστα ανακλήθηκε και η άδεια από την ΕΕΤΤ όταν με την τελεσίδικη απόφαση της πολεοδομίας εκδόθηκε η διαταγή κατεδάφισης. Μετά την απόφαση αυτή, λοιπόν, είχε προγραμματιστεί η κατεδάφιση της κεραίας επί της Αγ. Νικολάου 103, την Πέμπτη 18/05/2017, στις 09:00. Στις 17/05, η Vodafone υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κατεδάφισης. Η Δημοτική Αρχή απλά παρακολουθεί.

Όσο για την σημερινή Κυβέρνηση, αν ήθελε, θα άλλαζε το θεσμικό πλαίσιο με την κατάργηση του νόμου Βορίδη που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να εφαρμόζει!

Πέρα από το δίκαιο αίτημα της αλλαγής του ισχύοντος νόμου που είναι κομμένος και ραμμένος για τα συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τι άλλο μπορούμε, άμεσα να κάνουμε, όλοι μαζί;

1. Να επανασυσταθεί η επιτροπή κατοίκων & γονέων της συνοικίας γύρω από την Αγ. Νικολάου 103.

2. Να απαιτήσουμε από τη Δημοτική Αρχή σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή για να διακοπεί η παροχή ρεύματος στην πολεοδομικά παράνομη κεραία. Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί αλλά ακόμη και τώρα κωλυσιεργεί. Έχουμε και το δίκαιο με το μέρος μας αλλά έχουμε και κάθε έννομο συμφέρον να προστατέψουμε πάνω απ΄όλα την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας.

3. Να απαιτήσουμε από τη Δημοτική Αρχή να διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία της πόλης μας, στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς τα αποτελέσματα της επιστημονικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) (http://www.isathens.gr/syndikal/6743-imerida-ilektromagnitiki-aktinovolia.html), τα οποία είναι άκρως ανησυχητικά για την υγεία των παιδιών και των ευπαθών ομάδων.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *