Για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πάρκου

Με τον Νόμο 4414/9.8.2016 μεταβιβάστηκε στον νέο Φορέα Διαχείρισης το «δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και εκμετάλλευσης» αλλά και «κάθε κινητό στοιχείο, μηχάνημα, όχημα και λοιπός εξοπλισμός» του Πάρκου. Εννέα μήνες μετά, η Διοίκηση του Δήμου το φέρνει ως θέμα έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να εξηγήσει το γιατί.

Από τη στιγμή που δεν έχουμε ενοχληθεί ως Δήμος ως προς την αποκλειστική ευχέρεια της χρήσης δεν τίθεται θέμα αφαίρεσης των αθλητικών μας εγκαταστάσεων. Δεν τίθεται το θέμα επειδή ακριβώς καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες για μαζικό αθλητισμό και πολιτισμό και έχουν ήδη γίνει δαπάνες για συντηρήσεις και επενδύσεις στις εγκαταστάσεις.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: η ιδιοκτησία των στρεμμάτων και των ακινήτων (και των αθλητικών εγκαταστάσεων) ανήκουν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Το παραχωρητήριο του 1979 αναφερόταν στη χρήση του Σταδίου και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Από τη στιγμή όμως που ο Δήμος τα χρησιμοποιεί για τις πραγματικές ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας και έχει αναλάβει το κόστος συντήρησης και επισκευής τους τότε η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ πρέπει να  είναι στον Δήμο Ιλίου. Για αυτό χρειάζεται αλλαγή και το άρθρο 53 του σχετικού νόμου.

Τους τελευταίους μήνες είμαστε μάρτυρες μιας κοκορομαχίας μεταξύ Δημοτικής Αρχής Ιλίου και τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πάρκο. Θα ήταν τρομερό ολίσθημα της Διοίκησης να χρησιμοποιήσει ως αντικείμενο εκμετάλλευσης-διαπραγμάτευσης τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών απλά για να κερδίσει μια ρελάνς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή από τον Δήμαρχο των Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Όπως ολίσθημα είναι και το ότι προσπαθεί να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε παράνομες καταπατήσεις. ΚΑΙ εδώ ο Νόμος υστερεί. Γιατί άλλο η νόμιμη ιδιοκτησία και άλλο η νόμιμη χρήση.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *