Από πότε «λέγονται μαλακίες» στα Δημοτικά Συμβούλια κ. Ζενέτο;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) στις 20/09, και ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Ασυμβίβαστο Ίλιον Π. Κουτσιανάς πρότεινε να παρθεί πολιτική απόφαση του Δ.Σ. που να απαγορεύει την ίδρυση γραφείων σε φασιστικά μορφώματα στη πόλη μας, χαρακτηρίζοντας ως ανεπιθύμιτη την εγκληματική και ναζιστική Χρυσή Αυγή, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ (και εκλεγμένος με την παράταξη της ΝΔ) κ. Κακούρης απάντησε εκτός μικροφώνου με τη φράση «τι μαλακίες είναι αυτές».

Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι ο κ. Κακούρης επιχειρεί να υπερασπιστεί τις ακροδεξιές πρακτικές της Χρυσής Αυγής και ενοχλείται από την κριτική στο φασιστικό φαινόμενο.

Αντιπαρερχόμαστε επίσης τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας. Όταν προέρχονται από τον κ. Κακούρη και τους ομοίους του, δεν μας θίγουν, απεναντίας, μας τιμούν.

Στεκόμαστε όμως στην προκλητική απόπειρα του κ. Κουκουβίνου, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να ξεπεράσει το γεγονός, διαγράφοντάς το από τα πρακτικά, και να επιχειρήσει να εξισώσει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Κακούρη με την πολιτική κριτική που ασκεί το Ασυμβίβαστο Ίλιον.

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον δεν έκρυψε και δεν θα κρύψει τις πολιτικές και ηθικές διαφορές του με τις παρατάξεις του κατεστημένου. Δεν πρόκειται όμως να αντικαταστήσει την πολιτική αντιπαράθεση από τις ύβρεις. Ούτε θα δεχτεί να εξισώνεται η πολιτική κριτική, ακόμα και αν είναι οξεία, με καφενειακές εκφράσεις και πεζοδρομιακό λόγο.

Εάν ο κ. Κουκουβίνος και ο κ. Ζενέτος αποφάσισαν να συνεργαστούν ανοικτά με τον επί χρόνια υπόγεια συνεργαζόμενό τους κ. Κακούρη, είναι δικαίωμά τους. Δεν είναι όμως δικαίωμά τους να επιτρέπουν τον ευτελισμό της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπροστά σε τέτοιες παρεκτροπές δεν επιτρέπεται ούτε κάλυψη και συμψηφισμός από τον κ. Κουκουβίνο, ούτε σιωπή από τον κ. Ζενέτο.

Καταλαβαίνουμε τον πανικό και το άγχος που διακατέχουν τη δημοτική αρχή και τους υπόγειους υποστηρικτές τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Αφού είδαν ότι δεν μπορούν με κανονιστικά κριτήρια να σταματήσουν τους εκπροσώπους της παράταξής  μας να ασκούν το αντιπολιτευτικό τους έργο ξεσκεπάζοντας λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον δήμο μας και την κοινωνία, κατέφυγαν στη λύση των υβριστικών χαρακτηρισμών και στη συγκάλυψή τους.

Ο ευτελισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Κλεισθένη σήμερα και τον Καλλικράτη χθες, υποβιβάζει τις δημοτικές αρχές σε διαχειριστές χωρίς πολιτική κατεύθυνση, τους Δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς και τα Δημοτικά Συμβούλια σε χαμηλής ποιότητας καφενεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Ασυμβίβαστο Ίλιον είναι κατηγορηματικά και απερίφραστα εναντίον.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *