Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (19-10-2017)

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης Ασυμβίβαστο Ίλιον.

Την Πέμπτη 19-10-2017 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής:

Στην παιδική χαρά, συμβολή των οδών Έκτορος και Ηροδότου, έγιναν βανδαλισμοί. Οι κούνιες βάφτηκαν με μπογιές. Όλα τα βράδια οι κούνιες παρέμειναν ανοιχτές. Να μας ενημερώσετε.

(Έγιναν βανδαλισμοί, όχι μόνο στη συγκεκριμένη παιδική χαρά αλλά και σε άλλες, ενώ αντικαθιστούμε τις κατεστραμμένες λάμπες το ίδιο βράδυ τις καταστρέφουν ξανά).

Καταθέτουμε προτεινόμενο ψήφισμα συμπαράστασης στους δημοτικούς συμβούλους Πάνο Κουτσιανά και Νίκο Ξενάκη για τη μήνυση που τους έχει υποβάλλει κάτοικος από τη Δήμητρας 4 για διακίνηση υλικού σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ακολουθεί το προτεινόμενο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου με αφορμή τη μήνυση που έχει ασκηθεί από τον ιδιοκτήτη της Δήμητρας 4 και η οποία εκδικάζεται στις 03/11/2017, στηρίζει   τους 2 συναδέλφους Ξενάκη Νικόλαο και Πάνο Κουτσιανά, όπου διακινούσαν μαζί με άλλους συμπολίτες και δημοτικούς συμβούλους, ανακοίνωση ενημέρωσης για την εξέλιξη των διώξεων που έχουν ασκήσει η Vodafone και ο ιδιοκτήτης σε άλλους 3 συναδέλφους, δημοτικούς συμβούλους, Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, Γιώργο Σταματόπουλο και Πάνο Κουτσιανά.

Οι 2 συνάδελφοι μηνύονται για  Εξύβριση δια του Τύπου, Εξύβριση δια του Λόγου, και για απειλή, επειδή με περιοδεία διακινούσαν ανακοινώσεις και μίλαγαν με κατοίκους της γειτονιάς, σύμφωνα και με την αυτοψία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή εκφοβισμού, φίμωσης και ποινικοποίησης της πολιτικής παρουσίας και άποψης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου σύμφωνα με το πνεύμα του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου στις 04.02.2014 για το θέμα γενικά των κεραιών, συμπαρίσταται σε αυτούς και τονίζει ότι όλες οι δράσεις μας θα πρέπει να κινούνται μέσα στα πλαίσια που θέτουν οι κανόνες του νόμου και του δικαίου.

Τέτοιου είδους ενέργειες που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και τη Δημοκρατία του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου  απέναντι >.

Το παραπάνω ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που έγιναν από τον Γιώργο Χρόνη:

Πριν από λίγες εβδομάδες έγιναν έργα στο οδόστρωμα της οδού Κέννεντυ 33, στο ύψος της 9ης στάσης της λεωφορειακής γραμμής Γ11. Ενώ αποκαταστάθηκε το 90% του οδοστρώματος που συνδέει την Αγίου Νικολάου με την Πριάμου, 100 μέτρα ενδιάμεσα έμειναν όπως ήταν, αν και υπήρχαν λακκούβες και φθορές. Οι κάτοικοι που μένουν στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου διαμαρτύρονται και ζητούν να μάθουν με ποια λογική έγινε αυτό. Ισχυρίζονται ότι έδωσαν άδεια να κοπούν μέρος των δέντρων τους πιστεύοντας ότι θα αποκατασταθεί όλο το οδόστρωμα.

(Η μελέτη είχε υποβληθεί πριν 4 χρόνια με την τότε κατάσταση του οδοστρώματος όπου το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν σε καλή κατάσταση, καθυστέρησε να υλοποιηθεί το έργο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα παράπονα).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της ημερήσιας και της εκτός ημερήσιας διάταξης εκτός από τα παρακάτω:

<Μη αύξηση των συντελεστών καθαριότητας και φωτισμού για την κάλυψη των δαπανών καθαριότητας-φωτισμού και αναπροσαρμογής ή μη του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, για το 2018 >. Το καταψηφίσαμε. Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση του Πάνου Κουτσιανά:

<Από ό,τι μας απαντήσατε υπάρχουν στον δήμο μας 8.500, περίπου, φωτιστικά, όπου led είναι μόνο 3,2% και ότι πρόθεσή σας είναι να τα αλλάξετε όλα ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και μικρότερο κόστος. Το τι θα κάνετε στο μέλλον δε μας αφορά. Σήμερα τι έχετε κάνει μας αφορά.  Δε μας απαντήσατε πόσα οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών έχουμε, ούτε και πόσο παλιά είναι. Μας λέτε ότι θα αγοράσετε σύντομα καινούρια οχήματα. Γιατί δεν έχετε αγοράσει ως τώρα; Μας είπατε ότι υπάρχουν νόμοι που ορίζουν το ύψος των δημοτικών τελών στο 1,15 όπως στο ίδρυμα Θεοτόκος. Δε μας είπατε αν υπάρχουν άλλα ιδρύματα. Γιατί δε μειώνεται ο συντελεστής και στα κτίρια όπου στεγάζονται γραφεία κομμάτων ή δημοτικών παρατάξεων; Ποιοι είναι οι λοιποί στεγασμένοι χώροι που υπάρχουν στο εισηγητικό 6; Δε θα τοποθετηθούμε με τη λογική της υπέρβασης του θεσμού γιατί είστε ενάντια, θα μιλήσουμε στη δική σας γλώσσα, δε θα αναφερθούμε στη διάθεση του αποθεματικού καθώς είναι ενάντια στον νόμο, θα μιλήσουμε με νούμερα, λέτε όχι αύξηση δημοτικών τελών αλλά αύξηση δημοτικών φόρων, 10% μείωση σε επιχειρήσεις και καταστήματα, μείωση 5%. Προκύπτει, έτσι μια μαύρη τρύπα 196.515 ευρώ, περίπου. Μπορούμε να την καλύψουμε από τη μείωση του αντιτίμου του ηλεκτρικού ρεύματος σε δρόμους και πλατείες όπου είχαμε αύξηση 33,33% τα τελευταία χρόνια, στόχος η μείωση 17% για την επισκευή των οχημάτων όπου είχαμε αύξηση 18% τα τελευταία χρόνια,  μείωση 12% στις προμήθειες αναλωσίμων, το πλεόνασμα 240.410 ευρώ να διατεθεί για την αγορά ενός νέου οχήματος. Συμφωνούμε ότι τα ανταποδοτικά τέλη είναι μέρος του συνολικού προϋπολογισμού, δε σκέφτεστε τις δικές μας προτάσεις για να μη χαλάσετε το δικό σας προσχέδιο, δείτε αν είναι ρεαλιστικές>.

<Έγκριση εσόδων-εξόδων Γ΄ τριμήνου για το 2017 >. Δηλώσαμε αποχή.

Τέλος στο θέμα < Μεταφορά των διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας > ο Πάνος Κουτσιανάς δήλωσε:

<Λέμε όχι, επειδή αποκρύπτεται ο πραγματικός λόγος της μεταφοράς των χρημάτων, είναι θέση της κυβέρνησης να μπουν σε έναν ενιαίο κουμπαρά ώστε προτεραιότητα να έχουν οι θεσμοί και όχι η κοινωνία. Το είχαμε καταψηφίσει και πριν από 2 χρόνια, δίνουμε ρευστό και παίρνουμε υποσχετικές, δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας, δεν αποδόθηκαν οι φόροι στους δήμους, είναι διαφορετική περίπτωση το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τις Τράπεζες>.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι του Δήμου Ιλίου που κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και στους Δήμους που το ψηφίσαμε. Ακολουθεί σχετική τοποθέτηση του Πάνου Κουτσιανά:

<Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, παρουσιάζει το μαύρο άσπρο, τη διάλυση του δημόσιου τομέα την παρουσιάζουν ως αξιολόγηση, ό,τι θετικό πρόσημο υπήρχε στην αξιολόγηση το σύνδεσαν με μαύρες ημέρες, θυμόμαστε τον Μητσοτάκη, βάζουν τον εκφοβισμό, πήραν καλά μαθήματα από τους Αμερικανούς, να αξιολογήσουμε τους αξιολογητές, όλοι θα στηρίξουν τους εργαζόμενους απόψε, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα το ψήφιζε αν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ,; Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντάς το, καταγγέλει και την κυβερνητική πολιτική; Δεν είμαι στο δημόσιο, υπάρχει όμως σπέκουλα εναντίον των εργαζομένων στο δημόσιο, υπάρχει μικρό( σχολεία, υγεία, ΟΤΑ ) δημόσιο και μεγάλο( αστυνομία και κατασταλτικοί μηχανισμοί ), να υπάρξουν συμμαχίες στην κοινωνία, θα σας στηρίξουμε και με άλλους τρόπους>.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *