25/9/2014: Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιλίου-Πέμπτη 25-9-2014-21.30μ.μ.

Στην παραπάνω συνεδρίαση καταθέσαμε ως Αριστερό Σχήμα Ιλίου τις παρακάτω ερωτήσεις (σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής):

1) Κάθε Τετάρτη, 4-5μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Ιλίου γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών. Την προηγούμενη Τετάρτη η παρουσία κατοίκων τις απέτρεψε. Τι στάση κρατά ο Δήμος; (Δεν απαντήθηκε).

2) Θα στηρίξετε τους Δημάρχους που αρνήθηκαν τον επανέλεγχο για τα στοιχεία των Δημοτικών τους Υπαλλήλων; Δεν αρκεί ένα απλό ψήφισμα. Να μην αποστείλετε καθόλου στοιχεία. (Αν εννοείτε το ερωτηματολόγιο Φούχτελ θα στείλουμε απαντήσεις για ανέργους και προβλήματα και πώς τα αντιμετωπίζουμε. Δε θα στείλουμε στοιχεία που θέλει αυτός).

3) Πόσοι δημότες εξυπηρετούνται στα Δημοτικά Ιατρεία, ποες ειδικότητες υπάρχουν; (Δε λειτουργούν σε 24ωρη βάση, οι εργαζόμενοι είναι εθελοντές, πρέπει να βοηθήσει και η πολιτεία στην καλύτερη λειτουργία τους).

4) Στην πλατεία του πρώην 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου ξηλώθηκαν παγκάκια. (Θα τοποθετηθούν ξανά).

5) Στην κεντρική πλατεία υπάρχει μόνο μια χημική τουαλέτα. Αρκεί για τις ανάγκες των δημοτών; (Προορίζεται για τους ηλικιωμένους και τους ταξιτζήδες).

6) Κάτοικοι του Δήμου μας βρίσκονται εδώ καθώς τους έχουν αποσταλεί ατομικά ειδοποιητήρια για πληρωμές τους προς τον Δήμο. Να τους δοθεί ο λόγος. (Είναι θέμα της Ημερήσιας Διάταξης).

7) Κάτοικοι του Δήμου μας βρίσκονται εδώ για να εκφράσουν την άποψή τους για το πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”. Να τους δοθεί ο λόγος. (Θα συζητηθεί ως θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης).

8) Ανακοινώσατε ότι είναι θέμα χρόνου η ανέγερση νέου κτιρίου για το 8ο Γυμνάσιο. Διευκρινίστε αν η ανέγερση γίνει από σας όπως είχατε δεσμευτεί ή από τον Ο.Σ.Κ. Αν θυμόμαστε καλά είχατε προϋπολογίσει 1.800.000 ευρώ. (Έχουμε απαντήσει στο προηγούμενο συμβούλιο).

9) Είχαμε αναφέρει το πρόβλημα με τον καθαρισμό των νηπιαγωγείων( 13ο, 15ο, 30ο ). Όπως πληροφορηθήκαμε λύθηκε το πρόβλημα στο 13ο. Παραμένει όμως στα υπόλοιπα. Τι θα κάνετε; Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και στο 24ο Δημοτικό όπου η καθαρίστρια παραμένει 4 ώρες και όχι σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Το σχολείο σύμφωνα με γονείς δεν μπορεί να αγοράσει είδη καθαριότητας καθώς δεν έχει καταβληθεί η σχολική επιχορήγηση. Μπορεί να βοηθήσει η Δημοτική Αρχή; Η Δ.Ε.Π. πήρε απόφαση για προμήθεια ειδών καθαριότητας προς κάλυψη των αναγκών των σχολείων ύψους 49.030,27 ευρώ. Να φροντίσετε να καλύψετε τις ανάγκες του 24ου Δημοτικού και όποιας άλλης σχολικής μονάδας έχει ανάγκη. (Υπάρχουν καθαρίστριες σε όλες τις σχολικές μονάδες, έχουν υπογραφεί συμβάσεις για τις ώρες που πρέπει να είναι στα σχολεία, θα μοιραστούν έγκαιρα τα χρήματα των επιχορηγήσεων, στη Δ.Ε. υπάρχει αποθεματικό, απαγορεύεται Διευθυντής να καλεί γονείς για καθαρισμό).

10) Υπολειτουργεί η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Π.Ε. Αρκετά μέλη της δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις.Προχωρήστε άμεσα στην αναβάθμιση της επιτροπής ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος των σχολικών μονάδων. (Δεν απαντήθηκε).

11) Είναι έμμισθες οι θέσεις των αντιδημάρχων; Ποιος το ορίζει; Ποιες είναι οι αμοιβές τους; Ποιες άλλες θέσεις Δημοτικών Επιτροπών είναι έμμισθες; Ποιο το ύψος των αμοιβών τους; (Είναι αναρτημένες στη Διαύγεια).

Τοποθέτηση Πάνου Κουτσιανά για το πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

Δεν το είχατε ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης, η παρουσία κόσμου σας ανάγκασε να το βάλετε. Είναι χρόνια η απαξίωση του πάρκου. Η τροπολογία που ψηφίστηκε είναι αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη, αλλοιώνει το δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου, τροποποιεί τους περιβαλλοντικούς σκοπούς του και τις χρήσεις γης του, δίνει χρονικό περιθώριο 5 χρόνων όσο διαρκούν και τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. Η κυβέρνηση δεν τηρεί τους νόμους που η ίδια ψηφίζει.

Ζητάμε μόνιμη τακτική κρατική χρηματοδότηση, χρήση γης όπως ορίζει το Π.Δ. 2002 για περιβαλλοντικούς σκοπούς, ο Δήμος είναι συνυπεύθυνος μαζί με την κυβέρνηση για την απαξίωση του πάρκου, λέγατε ότι θέλετε το πάρκο γιατί έχετε τις δυνατότητες να το συντηρήσετε. Ποιος σας εμπόδισε να ανοίξετε και να καθαρίσετε τις τουαλέτες του; Ποιος σας εμπόδισε να κόψετε τα επικίνδυνα κλαδιά; Να αλλάξετε τα φώτα;

Κάνατε επικοινωνιακή πολιτική πάνω στο πτώμα του πάρκου. Να υπάρξει ενιαίο μήνυμα. Καταδικάζουμε την τροπολογία. Ζητάμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το πάρκο. Είναι έγκυρη η άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ; Συμφωνούμε με το ψήφισμα των κατοίκων και ζητούμε να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης.

Η Δημοτική Αρχή υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων, δε δέχτηκε να καταγγείλει την τροπολογία, θα ζητήσει τακτική επιχορήγηση 80.000 ευρώ τον μήνα συν χρήματα από το Πράσινο Ταμείο, θα εξασφαλίσει νερό για τις λίμνες με γεώτρηση από το Ποικίλο Όρος,θα ζητήσει δικτύωση και μονάδα αφαλάτωσης κόστους 600.000 ευρώ, κατάργηση ενεργοβόρων φωτιστικών, εγκατάσταση προγράμματος φωτισμού μέσω ηλιακής ενέργειας, θα φροντίσει για την καθαριότητα, την πρόσληψη κηπουρών και γεωπόνων, υπάρχει το προσωπικό για τακτικές συντηρήσεις, καταργείται ο φορέας του πάρκου και δημιουργείται νέος φορέας όπου θα μετέχουν η Περιφέρεια και ο Α.Σ.Δ.Α. στον οποίο φορέα πρόεδρος θα είναι ο εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχης.

Τοποθέτηση κατοίκων για οφειλές τους προς τον Δήμο Ιλίου:

Ο Δήμαρχος προσπάθησε να προκαταβάλει το συμβούλιο, δεν ισχύουν νομικά όσα είπε, ποτέ δεν έγινε πράσινο ο χώρος για τον οποίο καλούνται σήμερα να πληρώσουν τον Δήμο, αλλά έγινε πάρκιγκ για τις ανάγκες του Δήμου, να πληρώσει ο Δήμος τα χρήματα αυτά, να απαλλοτριώνει ο Δήμος τους χώρους με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρώνει ο Δήμος και όχι οι Δημότες, Ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές να μη δώσουμε καμιά σημασία σε τέτοια ειδοποιητήρια, μετά τις εκλογές όμως μας ζητά να πληρώσουμε.

Ο Δήμαρχος δε δέχτηκε τα παραπάνω, ζήτησε από τους κατοίκους να βρουν δικηγόρο που να γνωρίζει το θέμα, διαθέτει και ο ίδιος τις νομικές του υπηρεσίες, ο Δήμος εξυπηρέτησε τους κατοίκους, με τους περισσότερους μπορεί να συνεννοηθεί εκτός από μερικούς που είναι για τα σίδερα.

Τοποθέτηση Πάνου Κουτσιανά για το παραπάνω θέμα:

Άδικο και παράλογο αυτό που συμβαίνει, είμαστε πολιτικό όργανο και όχι φοροεισπρακτικός μηχανισμός, αν δε βρεθεί λύση να πάρουμε την πολιτική ευθύνη και οι 41 Δημοτικοί Σύμβουλοι και να πάμε στο “εντέλλεσθαι”, να μην πληρώσουν οι κάτοικοι.

Η Δημοτική Αρχή απέσυρε το επίμαχο θέμα ζητώντας από τους κατοίκους να βρουν λύση ώστε να διαγραφούν τα χρέη χωρίς ευθύνες για τον Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή, τους Δημοτικούς υπαλλήλους. Θα συζητηθεί ξανά σε επόμενη συνεδρίαση.

Η Δημοτική μας Παράταξη ψήφισε όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από τα παρακάτω:

1) Επιβολή τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου κουβουκλίου περιπτέρων.

2) Απόφαση για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στη Λ. Πετρουπόλεως και στη Λ. Φυλής.

3) Συντηρήσεις οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων.

4) Διαμόρφωση διανοιχθέντων οδών.

5) Διαμόρφωση οδού Αντιγόνης και πεζοδρόμων στο Ο.Τ. 740.

6) Παρεμβάσεις βελτίωσης σχολικών κτιρίων.

Το Δημοτικό συμβούλιο έβγαλε ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί.

Εκτός Ημερήσιας Διάταξης ψηφίστηκε η σχολική επιχορήγηση προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.