7/9/2014: Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Κυριακή 7-9-2014 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου με τη νέα του σύνθεση.

Το πρώτο θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν η επιλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποψήφιος από την παράταξη της πλειοψηφίας ήταν ο Δημήτρης Κουκουβίνος που εκλέχτηκε πρόεδρος με 25 ψήφους υπέρ, 14 λευκά και 2 άκυρα στην πρώτη ψηφοφορία.

Το δεύτερο θέμα ήταν η επιλογή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποψήφιος από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο Αντώνης Κακούρης που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος με 10 ψήφους υπέρ, 29 λευκά και 2 άκυρα στην τρίτη ψηφοφορία.

Το τρίτο θέμα ήταν η επιλογή του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποψήφιος από την παράταξη του ΣΥ.Ρ.Α. ήταν ο Αθανάσιος Τσακανίκας που εκλέχτηκε γραμματέας με 9 ψήφους υπέρ και 32 λευκά στην τρίτη ψηφοφορία.

Η παράταξή μας είχε δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του Γραμματέα. Δεν το πράξαμε καθώς θεωρούμε το συγκεκριμένο αξίωμα ως διακοσμητική θέση.

Το τέταρτο θέμα ήταν η επιλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Από τη μεριά της διοίκησης τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Κουμαραδιός, Βομπιράκη, Γκόγκος, Βέργος, Χαραλαμπόπουλος και αναπληρωματικά μέλη οι Γαλούνης, Γκόνης και Ζέρβα. Από τη μεριά της αντιπολίτευσης τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Φεγγερός, Κάβουρας, Κουτσιανάς και αναπληρωματικά μέλη οι Ξενάκης, Τσίτσου.

Το πέμπτο θέμα ήταν η επιλογή των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Από τη μεριά της διοίκησης τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Μαρκόπουλος, Μηλιώνη, Φερεντίνος, Λιόσης, Λυκούδη και αναπληρωματικά μέλη οι Βασιλόπουλος, Κουμαραδιός, Αλεβίζου. Από τη μεριά της αντιπολίτευσης τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Κανελλόπουλος, Τσακανίκας, Κόχυλας και αναπληρωματικά μέλη οι Χρόνης, Πατακιάς.

Τελευταίο θέμα ήταν η επιλογή εκπροσώπων του Δημοτικού συμβουλίου στην Π.Ε.Δ.Α. Από τη μεριά της Διοίκησης εκλέχτηκαν οι Ζενέτος (χωρίς ψηφοφορία), Χαραλαμπόπουλος, Βασιλόπουλος, Κουμαραδιός. Από τη μεριά της αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν οι Καούκης, Κάβουρας με αναπληρωματικούς τους Κανελλόπουλο και Τσίτσου αντίστοιχα. Η δική μας παράταξη δεν υπέβαλε υποψηφιότητα.