Για τη νέα σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με 22.500 κενά εκπαιδευτικών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες. Η κυβέρνηση αντί να καλύψει τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κουκουλώνει το πρόβλημα με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, κατάργηση ολοήμερων τμημάτων, ανάθεση παράλληλων μαθημάτων σε συγγενείς ειδικότητες, συγχωνεύσεις, συμπτύξεις σχολικών τμημάτων όπου θα στοιβάζονται μέχρι και 30 μαθητές, έως και με διακοπή φοίτησης των προνηπίων. Oι στόχοι προφανής:

  1. Πετσοκόβουν τις σχολικές επιχορηγήσεις εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών, των παιδιών μας, προκειμένου η συγκυβέρνηση να τα δώσει στους τοκογλύφους της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Παράλληλα καταργούν δημόσια ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ, απολύουν καθηγητές, πετούν στο δρόμο μαθητές, προς όφελος των μεγάλων Ιδιωτικών Επαγγελματικών Κέντρων (Ι.Ε.Κ.).
  2. Διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα και των εκπαιδευτικών, όπως όλων όσων έχουν απομείνει να εργάζονται. Θέλουν τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών μας, ευάλωτους, χωρίς αξιοπρέπεια! Πολύ περισσότερο θέλουν αυτή η εικόνα, της μη αξιοπρέπειας να ποτίσει, να μείνει στη μνήμη των παιδιών μας ώστε, να είναι έτοιμα όταν μεγαλώσουν….

ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΙΕΡΑΡΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ & ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ!

Στη πόλη μας, οι σχολικές μονάδες αδυνατούν να  αντιμετωπίσουν βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες. Τη προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην ΟΣΚ ανακοίνωσε την ανέγερση 2 σχολικών μονάδων και την επισκευή άλλων 3 στο Περιστέρι, αλλά και την επισκευή  σχολικών μονάδων στη Πετρούπολη. Η λίστα δεν είχε το ΊλιονΗ Δημοτική Αρχή εδώ και 3 χρόνια διατυμπάνιζε ότι με δικά της λεφτά θα ανεγερθεί νέα σχολική μονάδα. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι.

Το κυριότερο όμως είναι ότι με τη παραπάνω τακτική που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή είχε ως  αποτέλεσμα να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από κάθε έννοια διεκδίκησης!

Εκτός λοιπόν της παραίτησης της διεκδίκησης, η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε μια σειρά από μέτρα ανακούφισης των μαθητών και των οικογενειών τους, που της έχουμε υποδείξει.

  1. Να αναλάβει τα έξοδα των λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των σχολικών μονάδων ώστε να μπορέσουν τα σχολεία με τα χρήματα των κρατικών σχολικών επιχορηγήσεων να αντιμετωπίσουν άλλες τους ανάγκες.
  2. Να διανεμηθεί δωρεάν δεκατιανό σε όλους τους μαθητές
  3. Να καταργηθούν τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  4. Να υπάρχει δωρεά πρόσβαση σε όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών της πόλης μας.

Το αποθεματικό, κύριε Δήμαρχε, καλό είναι να το διαφημίζουμε, αλλά καλύτερο να το χρησιμοποιούμε για τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας!