Εκδηλώσεις στη μνήμη του Π. Φύσσα

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου στηρίζει  τις αντιφασιστικές δράσεις και συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας για Αντιφασιστικό Συντονισμό στα Δυτικά, που θα πραγματοποιηθούν στην Πετρούπολη, στο Ίλιον και στο Κερατσίνι , για να τιμηθεί η μνήμη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το μέλος της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιώργο Ρουπακιά.

Οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις στα δυτικά θα ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, με πορεία που θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία τη Πετρούπολης στις 18:00 και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία του Ιλίου, όπου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε το 2013 ο Παύλος Φύσσας, θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το Κερατσίνι και το σημείο όπου έχασε τη ζωή του –Λ. Παναγή Τσαλδάρη και Ιφιγενείας– μεγάλη αντιφασιστική πορεία.

Οι δράσεις στη μνήμη του Παύλου κορυφώνονται την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, με τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Σύνταγμα και στην οποία θα συμμετάσχουν δεκάδες μουσικά συγκροτήματα και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, τόσο από την hip hop σκηνή όσο και από ολόκληρο το μουσικό φάσμα.

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, πάντα πρωτοπόρο στους λαϊκούς αγώνες, καλεί όλους τους κατοίκους του Ιλίου για  μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Να δώσουμε μια για πάντα το μήνυμα ότι ο φασισμός, ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η μισαλλοδοξία δεν είναι επιλογές για οποιαδήποτε κοινωνία, είτε αυτές εκφράζονται συγκαλυμμένα με την επίσημη εκδοχή της συγκυβέρνησης, είτε άμεσα με την αποκρουστική, εγκληματική και ναζιστική Χρυσή Αυγή. Παράλληλα καλεί και την δημοτική αρχή του Ιλίου να πάρει θέση και να στηρίξει την αντιφασιστική προσπάθεια, σταματώντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, την ίδια στιγμή που έχει ανεχτεί και υποστηρίξει στους κόλπους της υποψήφιους – νοσταλγούς του φασίστα Ι. Μεταξά.

 

ΑΝΤΙΦΑ_ΣΕΠΤΕΜΒΡΕ