Η αδιαφορία καίει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Μικρής έκτασης αλλά μεγάλης σημασίας φωτιά σε ξερά χόρτα εκδηλώθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Η φωτιά ξεκίνησε σε έκταση με φιστικιές στο σημείο εισόδου επί της Λ. Χασιάς και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής δεν επεκτάθηκε.

Πέρυσι στις 8 Αυγούστου 2013 είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στο πάρκο, γεγονός που καταδεικνύει με τον πλέον προφανή τρόπο το επίπεδο εγκατάλειψης του χώρου. Ο φορέας διαχείρισης δεν διαθέτει κονδύλια για σωστή αποψίλωση, φύλαξη δεν υπάρχει και το λογικό αποτέλεσμα είναι η σταδιακή καταστροφή και απαξίωση του μεγαλύτερου πνεύμονα αστικού πρασίνου της Αττικής.

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου έχει καταθέσει τις προτάσεις του σχετικά με το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και έχει επανειλημμένα ζητήσει από το Δήμο Ιλίου την διάθεση υδροφόρας, αλλά και προσωπικού στελέχωσης 24 ώρες την ημέρα κατά την επικίνδυνη περίοδο του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα έχει προτείνει οι υπηρεσίες πρασίνου του δήμου Ιλίου σε συνεργασία με τον όμορο δήμο Καματερού – Αγ. Αναργύρων να αποψιλώσουν τόσο το δυτικό, όσο και το βόρειο τμήμα του πάρκου, όχι μόνο το νοτιοανατολικό, καθώς διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και το προσωπικό.

Eπιπρόσθετα στηρίζει κάθε προσπάθεια κατοίκων και φορέων για την ανατροπή της εμπορευματοποίησης του Πάρκου που προωθεί ο φορέας διαχείρισης ως λύση στα προβλήματα υπό χρηματοδότησης και ζητά προς πάσα κατεύθυνση τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του χώρου και τη χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.