Για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και τη Νέα Φιλαδέλφεια

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, επιχειρήθηκαν 3 δημόσιες συναθροίσεις-συζητήσεις από κατοίκους για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο (νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Θεσσαλονίκης) και απαγορεύτηκαν!  Η οποιαδήποτε απόπειρα ανοιχτής δημόσιας συζήτησης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις από ένα μαφιόζικο καθεστώς, από ένα στρατό επιχειρηματικών συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία.

[divider]Αυτό είναι πρωτοφανές!

Ο πρώτος και βασικός λόγος της συμμετοχής μας είναι να σπάσει το καθεστώς τρόμου και φόβου που έχει επιβληθεί από οργανωμένα επιχειρηματικά-μαφιόζικα συμφέροντα σε μία ολόκληρη πόλη.  Είτε σήμερα αυτό συμβαίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια, είτε αύριο στο Πειραιά, είτε χθες στο Βοτανικό.

Ενώ η επιθυμία κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ, στο προγενέστερο χώρο είναι σχεδόν καθολική, γιατί τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν αφήνουν καμία συζήτηση για το Ρυθμιστικό σχέδιο; Ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από τη μη συζήτηση-ενημέρωση;

Τι προβλέπει ενδεικτικά, το νέο Ρυθμιστικό;

  • Την ένταξη του άλσους, σε φορέα που μετονομάζεται “Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής”. Προοπτική του οποίου είναι να παραδώσει το άλσος στο ΤΑΙΠΕΔ, για ξεπούλημα από ιδιώτες.
  • Τη μετατροπή του άλσους από δασική – αναδασωτέα έκταση, σε «ζώνη ειδικής χρήσης». Πρακτικά σημαίνει πως μεγάλο τμήμα του άλσους θα οικοδομηθεί και θα αξιοποιηθεί εμπορικά, πάντα από ιδιώτες.
  • Τη δυνατότητα άμεσα οικοδόμησης του για «αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις μητροπολιτικής εμβέλειας και αναψυχής» σε ποσοστό 5%, ή περίπου 24 στρέμματα. Που σημαίνει πως για την είσοδο στο χώρο, θα υπάρχει αντίτιμο, ώστε να έχει κέρδη ο ιδιώτης!

Το νΡΣΑΘ ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά ως προαπαιτούμενο της τρόικας. Μέσα σε μια μέρα εγκρίθηκε η διάταξη που προέβλεπε τον αποχαρακτηρισμό της Ν. Φιλαδέλφειας από ζώνη αμιγούς κατοικίας σε γενικής κατοικίας. Αυτό σημαίνει πως στο εξής θα επιτρέπονται χρήσεις γης, που ως σήμερα απαγορεύονταν! Οι αλλότριοι σκοποί όσων απαγορεύουν με τη βία και την τρομοκρατία εκδηλώσεις ενημέρωσης και συντονισμού είναι προφανείς, γίνονται στο όνομα της ΑΕΚ και του γηπέδου, αλλά δεν αφορούν το γήπεδο, αφορούν μια τεράστια αλλαγή στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, σε όφελος των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Προφανώς υποβαθμίζοντας περαιτέρω την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας.

Κάθε πολίτης, καθένας από εμάς πρέπει να απαντήσει:

    1. Θα αφήσουμε να επιβληθεί ο τρόμος σε μια ολόκληρη πόλη;
    1. Αν μετά την ψήφιση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου και την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα του άλσους Ν. Φιλαδέλφειας πάρουν σειρά και άλλοι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι, όπως το Πάρκο Αντ. Τρίτσης στην περίπτωσή μας, τι θα κάνουμε;

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 3/7/2014 στις 7.00 μμ στην Πλατεία Πατριάρχου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Συνάντηση στο Στέκι του Σχήματος, Πριάμου 79,στις 18:45