Προβολή ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.», 1/7/2014

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου διοργανώνει την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00, προβολή του ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” στην Κεντρική Πλατεία Ιλίου (Γ. Γεννηματάς). Θα ακολουθήσει συζήτηση για το φασισμό στην Ελλάδα σήμερα και φυσικά είναι καλεσμένοι όλοι οι κάτοικοι του Ιλίου.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ θα μάθουμε άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα, σε μια Ελλάδα και ένα μόρφωμα, τη Χρυσή Αυγή, που ακολουθεί πιστά αυτά που τόσα χρόνια πρεσβεύει ο φασισμός και κατάφερε μέσα σε 2 μόνο χρόνια να μας αποδείξει ότι είναι μια προέκταση του καπιταλισμού, κάνοντας τα παρακάτω:

  1. Στις 3 Αυγούστου 2012 η Χρυσή Αυγή ήταν το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που με την ψήφο της μπλόκαρε την διερεύνηση του σκανδάλου της παραχώρησης της Αγροτικής Τράπεζας, κάνοντας πλάτες σε τραπεζικά «ντιλ» που ζημιώνουν τον ελληνικό λαό.
  2. Στις 14 Φλεβάρη 2012 συζητήθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορούσε στο ξεπούλημα ακόμα και νησιών και βραχονησίδων. Ο βουλευτής Παναγιώταρος ψήφισε υπέρ της τροπολογίας!
  3. Στις 5 Νοέμβρη 2012, ενώ κυβέρνηση Σαμαρά προωθούσε το μεσοπρόθεσμο με μέτρα δισεκατομμυρίων εις βάρος του λαού, έγνοια της Χ.Α. ήταν να απαλλαγούν κάποιοι εφοπλιστές από την «έκτατη εισφορά» του αστείου ποσού των 80 εκ. ευρώ!
  4. Tον Μάρτη του 2013, με ερώτησή τους στη Βουλή με θέμα «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών» καλούσαν τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας να απαντήσουν: «Με ποιον τρόπο προτίθενται να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες»!
  5. Στις 20 Δεκέμβρη 2012, στη συζήτηση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ», η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι»!

Αυτά τα ολίγα για το «αντιμνημονιακό» κόμμα που κόπτεται για την Ελλάδα!!!