Η ΕΡΤ και η «μαύρη» κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Ένας χρόνος πέρασε από την πραξικοπηματική ενέργεια της παύσης του σήματος εκπομπής  της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013. Χιλιάδες κόσμου και εκατομμύρια τηλεθεατών μέσω internet στήριξαν αυτό το διάστημα τον αγώνα των τεχνικών, των μουσικών, των διοικητικών υπαλλήλων και των δημοσιογράφων της δημόσιας  τηλεόρασης και καταδίκασαν με κάθε τρόπο τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, για να μην ξεχνάμε ότι το «μαύρο» έπεσε επί τρικομματικής.

Στο διάστημα του ενός αυτού χρόνου η ξενόδουλη ελληνική κυβέρνηση θέρισε ακριβώς το ίδιο και πολύ περισσότερο «μαύρο» από αυτό που επέβαλλε στην ΕΡΤ:  στους δρόμους, στη συνείδηση των Ελλήνων και εσχάτως στις κάλπες. Η φασίζουσα πρακτική της αντί να της εξασφαλίσει την ισχύ της «σιδερένιας γροθιάς» που επιθυμούσε, απέδειξε και στον πλέον απαθή πολίτη ότι αποτελεί ένα καθεστώς βίαιης επιβολής αντιλαϊκών πολιτικών, μια κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία των δανειστών και της Τρόικα. Παράλληλα, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, η τρικομματική, δικομματική και σύντομα παρελθοντική κυβέρνηση ένωσε τις υγιείς δημοσιογραφικές δυνάμεις του τόπου, για την υποστήριξη και την ανάδειξη της δημόσιας τηλεόρασης και των λειτουργών της που συνεχίζουν μέχρι σήμερα τον αγώνα τους. Το νόθο παιδί της ΕΡΤ, η ΝΕΡΙΤ, που στηρίχτηκε στους δημοσιογράφους –  γιουσουφάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας, παραπαίει ακόμα και σήμερα ανάμεσα σε σκάνδαλα, ανομίες και τεχνικά προβλήματα, παρά την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης. Η γνήσια

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου ως γνήσια κινηματική και λαϊκή κίνηση στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Μια τηλεόραση σε απόλυτα στενό κυβερνητικό κλοιό δεν μπορεί να επιβιώσει, ούτε να παίξει τον ευρύτερο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό της ρόλο. Οι  τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες είναι δημόσια περιουσία και ανήκουν στο λαό και στον έλεγχο των εργαζομένων, οι οποίοι μπορούν να παράγουν υποδειγματικό αποτέλεσμα όπως απέδειξε ο ένα χρόνος του αγώνα της ΕΡΤ.

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου θα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 19:00, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή και καλεί όλους του κατοίκους του Ιλίου να παραβρεθούν, για να δώσουμε το μήνυμα στην εθελόδουλη κυβέρνηση και στους δημοτικούς της ακολούθους ότι πραξικοπηματικές και αυταρχικές πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές σε αυτό τον τόπο.