Όχι στο ξεπούλημα του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, η δημοτική κίνηση που δεν εμφανίζεται πριν τις εκλογές για να εξαφανιστεί αμέσως μετά, συμμετείχε στη δυναμική παρέμβαση και ακύρωση της διαδικασίας για τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στην οποία συμμετείχαν κινήσεις και συλλογικότητες  των Δήμων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού.

Τα μέλη των παραπάνω οργανώσεων είχαν εδώ και καιρό εντοπίσει 4 προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση χώρων του Πάρκου για παιδικά παιχνίδια, χώρο εστίασης, υπαίθρια αγορά προϊόντων και ενοικίαση ποδηλάτων. Τις προκηρύξεις μπορείτε να τις δείτε εδώ:

  1. http://et.diavgeia.gov.gr/f/mitropolitikosanaplasis/ada/%CE%92%CE%99%CE%A51%CE%9F%CE%9E%CE%A3%CE%95-47%CE%A5
  2. http://et.diavgeia.gov.gr/f/mitropolitikosanaplasis/ada/%CE%92%CE%99%CE%A51%CE%9F%CE%9E%CE%A3%CE%95-%CE%9C%CE%A3%CE%97
  3. http://et.diavgeia.gov.gr/f/mitropolitikosanaplasis/ada/%CE%92%CE%99%CE%A51%CE%9F%CE%9E%CE%A3%CE%95-%CE%A41%CE%98
  4. http://et.diavgeia.gov.gr/f/mitropolitikosanaplasis/ada/%CE%92%CE%99%CE%A5%CE%9E%CE%9F%CE%9E%CE%A3%CE%95-9%CE%A9%CE%93

Οι φάκελοι θα κατατίθεντο για τις δύο πρώτες στις 4.6.2014 και για τις δύο τελευταίες στις 11.6.2014 6-7 μ.μ. στα γραφεία του φορέα διαχείρισης του πάρκου.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων περίπου 100 άτομα από το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, την Αλληλεγγύη Αγίων Αναργύρων/Καματερού, την Αλληλέγγυα Πόλη (ΣΥΡΑ) Ιλίου, την Ανυπότακτη Πόλη Αγίων Αναργύρων/Καματερού, τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίων Αναργύρων/Καματερού, τη συλλογικότητα Αγρός και το ΕΠΑΜ, παραμείναμε στο χώρο αποτρέποντας την κατάθεση των προσφορών και ακυρώνοντας τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΔΣ του φορέα διαχείρισης του πάρκου (Ι. Μιχαλόπουλος) επαναλάμβανε διαρκώς ότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει τη ΔΕΗ και τους 4 υπαλλήλους και ότι αφού αδιαφορεί το κράτος πρέπει αυτός να κάνει κάτι, να ξεπουλήσει δηλαδή το πάρκο στο ιδιωτικό κέρδος. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο ΑΣΔΑ έχει πάρει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο ύψους 260.000€ για τοποθέτηση φώτων με φωτοβολταϊκά σε όλο το Πάρκο, http://home.asda.gr/Modules/FilesEE/2013-07-25–11-20-07-026–2013102.pdf. γεγονός που δεν γνώριζε ο φορέας διαχείρισης.

Για το ξεπούλημα του μεγαλύτερου πάρκου αναψυχής που επιχειρείται μεθοδευμένα από την κυβέρνηση, το Αριστερό Σχήμα Ιλίου έχει κινητοποιηθεί εδώ και χρόνια και έχει πάρει θέση και στο δημοτικό του πρόγραμμα, που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ: https://www.asi.gr/wpcontent/uploads/2014/05/program_asi.pdf

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα ξεκινά με τη φράση «Σήμερα το όνομα που θα ταίριαζε καλύτερα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίσης “Αντώνης Τρίτσης” είναι “πάρκο εμπορευματοποίησης και αδιαφορίας”». Για να αποτρέψουμε αυτή την άθλια πρακτική της εκποίησης ενός τεράστιου μέρους της δημόσιας, της δικής μας δηλαδή, περιουσίας καλούμε όλες και όλους του κατοίκους του Ιλίου στη νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 17:30 στην είσοδο από οδό Μουστακλή, στα γραφεία του φορέα διαχείρισης του πάρκου.