10/9/2015: Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης “Αριστερό Σχήμα Ιλίου”

Την Πέμπτη 10-9-2015 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιλίου.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν προς τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή από τους δημοτικούς συμβούλους του ΑΣΙ. Σε παρένθεση οι απαντήσεις του δημάρχου και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.

Στη Ζωοδόχο Πηγή υπάρχουν παράπονα κατοίκων για άσχημες οσμές από τα φρεάτια. Οι κάτοικοι τα σκεπάζουν με χαλιά για να περιορίσουν τις άσχημες οσμές. Υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες. Έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία. Έχουν γίνει σχετικές ενέργειες για τον καθαρισμό των φρεατίων; Τι θα συμβεί σε μια δυνατή νεροποντή;

(Τον Αύγουστο φεύγει πολύς κόσμος από τα σπίτια του, υπάρχει χαμηλή ροή στα φρεάτια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λίπη που φράζουν τα φρεάτια και δημιουργούν τις άσχημες οσμές. Είναι λογικό να σκεπάζονται με χαλιά τα φρεάτια, οι αρμόδιοι είναι πάντα στο πόδι, ένας άλλος λόγος της άσχημης οσμής είναι όταν φυσάει νοτιάς να μεταφέρεται ο αέρας του Κηφισού στον δήμο μας μέσα από τα φρεάτια, είναι και θέμα ΕΥΔΑΠ).

7ο νηπιαγωγείο Ιλίου. Υπάρχει φαξ της διεύθυνσης του νηπιαγωγείου με ημερομηνία 2-9-2015 με αίτημα τη στεγανοποίηση της οροφής, πέφτουν σοβάδες. Το αίτημα είχε υποβληθεί ξανά από 16-2-2015 μαζί με άλλα αιτήματα, είχαμε κάνει σχετική ερώτηση, δεν κάνατε απολύτως τίποτα.

(Έχουμε 80 σχολικά συγκροτήματα, υπάρχει μείωση εσόδων του δήμου, κάθε 10 του μηνός παίρναμε 110.000 ευρώ που έχουν σταματήσει εδώ και 9 μήνες, βάζουμε από το αποθεματικό μας για τους παιδικούς σταθμούς, εμείς δίνουμε χρήματα και για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, απλήρωτα τα τέλη των λαϊκών αγορών, το συνολικό ποσό που έχουμε χάσει ξεπερνά ια 2.000.000, όχι λοιπόν κριτική, ασχολείστε με ένα νηπιαγωγείο;  Όλα τα ταβάνια μπάζουν, υψηλού κόστους οι μονώσεις, δεν αναφέρονται σοβάδες στο έγγραφο, το χρώμα πέφτει, καθαρίστηκαν οι υδρορροές, θα φτιαχτεί η οροφή και θα βαφτεί, δεν μπορούμε όλα μαζί).

Να μπουν πινακίδες οδικής σήμανσης στην Πριάμου 234 για μικρότερη ταχύτητα των οχημάτων.

(Δεν απαντήθηκε).

Ποιες είναι οι παροχές του δήμου για την κοινωνική κουζίνα εκτός από την παροχή του κτιρίου; Πληρώνετε λογαριασμούς;

(Δεν απαντήθηκε).

Να ληφθεί απόφαση εκταμίευσης ποσού για να συνδεθεί το ρεύμα στο πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, παραμένουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι.

(Όχι κριτική σε μας αλλά στους άλλους που χρωστάνε, μας έφαγαν τα οικολογικά κινήματα, έφυγε και ο Λαφαζάνης από το αρμόδιο υπουργείο και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, να πληρώσει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε τα πάντα, έργα χωρίς πόρους; Γιατί δεν τους τα λέτε εσείς; Τι σχέση έχετε μαζί τους; Ο ΑΣΔΑ έδωσε προκαταβολή 20.000 ευρώ για την επανασύνδεση, βάλαμε στο θεατράκι δικό μας μηχανισμό για να υπάρχει ρεύμα που το πληρώνουμε εμείς, θα ηλεκτροφωτίσουμε και τη δυτική είσοδο).

Σε προηγούμενη συνεδρίαση ο δημοτικός μας σύμβουλος Γιώργος Χρόνης έκανε ερώτηση για διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην παράνομη στάθμευση και τα πρόστιμα που επιβάλλονται επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα. Απάντησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λέγοντας ότι όσοι αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις στο δημοτικό συμβούλιο έχουν τις ίδιες ευθύνες με αυτούς που τις γράφουν. Είναι χρέος μας να ρωτάμε για θέματα που αφορούν τους δημότες και χρέος σας να απαντάτε και όχι να αφήνετε έμμεσες απειλές. Πόσο μάλλον όταν φαίνεται να υπάρχουν φωτογραφίες που εμφανίζουν δημοτικούς συμβούλους σας να παρκάρουν παράνομα την ίδια στιγμή που ψηφίζουν πρόστιμα για τον ίδιο λόγο. Θα πάρετε θέση; Και γιατί προτρέξατε να απαντήσετε με τέτοιο τρόπο;

(Από πού οι φωτογραφίες; Και αν είναι χαλκευμένες; Ο καθένας σήμερα με την τεχνολογία μπορεί να κάνει θαύματα και να παραποιήσει. Όχι ευθύνες ο ένας στον άλλον, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να περιορίσουμε την παρανομία και να μην εμποδίζουμε τους δημότες, ιδίως τους ΑΜΕΑ.  Ίσως οι πολλές μας εκδηλώσεις να εμποδίζουν το κοινό, δεν απειλήσαμε κανέναν, δεν κινδυνεύει κανένας σας, όχι στην στοχοποίηση συναδέλφων από δημοσιεύματα, το θέμα τελειώνει εδώ).

Όλες οι ερωτήσεις έγιναν από τον επικεφαλής του σχήματος Πάνο Κουτσιανά.

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της συνεδρίασης.

Για την έγκριση νέου κανονισμού λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Πάνος Κουτσιανάς ζήτησε να μάθει αν υπάρχει συνεργασία με μη κυβερνητική οργάνωση (ΕΔΡΑ), αν υπάρχει απολογισμός θετικός ή αρνητικός για τον προηγούμενο κανονισμό, γιατί να είναι υποχρεωτικό το δικαιολογητικό του Ε9. Είναι τεκμαρτό ή πραγματικό το εισόδημα των 6.000 ευρώ στα κριτήρια ένταξης; Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι απαραίτητο λόγω της μνημονιακής πολιτικής του ντόπιου και διεθνούς κατεστημένου, έχετε αφαιρέσει το άρθρο για την ποσότητα των προϊόντων, χωρίσατε τα κριτήρια σε προαιρετικά και υποχρεωτικά, κάποιοι κομματικοί το παίζουν ανεξάρτητοι.