30/04/2015: Συνεδρίαση Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Ιλίου

Την Πέμπτη 30-4-2015 συνεδρίασε η παραπάνω επιτροπή. Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Συγκρότηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιλίου με βάση την υπ’αριθμ. 133/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου. Η επιτροπή είναι 11μελής και αποτελείται από 4 Δημοτικούς Συμβούλους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής( Γαλούνης, Τσιμόγιαννης, Γκόνης, Κοκονάκης ), από 2 Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης ( Δαλαμάγκας, Χρόνης ), από 2 Διευθυντές Σχολείων( Καραμήτος, Δάτσικας ), από 1 εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων( Τούμπας ) και από 2 Δημότες του Δήμου( Νικολαϊδης, Κουτσανδρέας ). Με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκαν ως πρόεδρος ο Γαλούνης Δημήτριος και ως αντιπρόεδρος ο Δαλαμάγκας Δημήτρης.  Ορισμός Οικονομικών Υπολόγων της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιλίου. Βάση νόμου ορίζονται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής.
  • Λήψη απόφασης καθορισμού όρων και συνεργασίας με λογιστικό γραφείο για την τακτοποίηση των λογιστικών εργασιών του οικονομικού έτους 2015. Θα εξεταστεί, αν νομικά μπορεί να γίνει παράταση της συνεργασίας με το λογιστικό γραφείο που συνεργάστηκε πέρσι η επιτροπή με παράλληλη μείωση της αμοιβής του από 430 ευρώ το μήνα σε 350 ευρώ το μήνα. Διαφορετικά θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός.
  • Εξέταση αιτήματος της μισθώτριας κυλικείου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για μείωση μισθώματος . Εγκρίθηκε μείωση 20% για το 3ο τρίμηνο του 2015.
  • Έγκριση αποδοχής δωρεάς στο 17ο Νηπιαγωγείο Ιλίου. Αφορά μία τηλεόραση και 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έγιναν από γονέα του σχολείου μέσα από τον σύλλογο γονέων. Εγκρίθηκε.
  • Λήψη απόφασης για έκτακτη επιχορήγηση του 14ου  Δημοτικού Σχολείου Ιλίου  ύψους 230,00€. Αφορά τη συμμετοχή του σχολείου σε διαγωνισμό Ρομποτικής. Εγκρίθηκε.
  • Λήψη απόφασης για έκτακτη επιχορήγηση του 21ου Νεστόρειου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου  για αγορά μηχανημάτων. Εγκρίθηκε το ποσό των 300 ευρώ για αγορά εκτυπωτή και πλαστικοποιητή.
  •  Αντικατάσταση από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  της δασκάλας  μαθημάτων  Ελληνικών παραδοσιακών χορών του 21ου Νεστόρειου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου λόγω παραίτησης της προηγούμενης. Εγκρίθηκε.
  •  Αντικατάσταση από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  της δασκάλας μαθημάτων  κλασικής κιθάρας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου λόγω παραίτησης της προηγούμενης. Εγκρίθηκε.
  • Παραχώρηση σχολικών χώρων στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου στον σύλλογο γονέων για δραστηριότητες των μαθητών. Εγκρίθηκε.
  • Παραχώρηση σχολικών χώρων στο 25ο Δημοτικό Σχολείο στον σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. < Δ. Γληνός > για πρόβες της θεατρικής τους ομάδας. Εγκρίθηκε.
  • Παραχώρηση σχολικών χώρων στο 13ο Δημοτικό σχολείο στον Δήμο Ιλίου για σχολές γονέων. Εγκρίθηκε.
  • Τέλος με νέα εγκύκλιο ειδοποιούνται οι ενιαίες σχολικές επιτροπές να μην προχωρούν σε προκηρύξεις αναδόχων κυλικείων καθώς θα επανεξεταστεί το πλαίσιο λειτουργίας τους. Μέχρι τότε προτείνεται να γίνονται ανανεώσεις των συμβάσεων.

 

                                  Γιώργος Χρόνης

                                      Μέλος της Επιτροπής