Ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις

Στις 25/1 η κυβέρνηση της υποταγής ηττήθηκε.Τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετά από την χρόνια για το λαό καταστροφική πολιτική είδαν την πόρτα της εξόδου. Η σελίδα για την ιστορία του τόπου γύρισε, καθώς ο λαός έφερε στην εξουσία μια κυβέρνηση με βασικό κορμό ένα κόμμα της Αριστεράς. Η εξέλιξη αυτή γέμισε με ελπίδα αλλά και με ανησυχία.

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλειται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να ασκήσει πολιτική είναι ασφυκτικό. Η ΕΕ και οι μηχανισμοί της, εντός και εκτός Ελλάδος, σφίγγουν τη θηλιά στο βωμό του χρέους, απαιτώντας πλήρη συναίνεση και υποταγή.

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και αποδεχόμενη ως συνομιλητές τους ‘’θεσμούς’’ αδυνατεί να προωθήσει τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης χωρίς να πάρει την έγκριση από τους ίδιους. Παράλληλα επιλέγει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν άνθρωπο- εκπρόσωπο τόσο του σάπιου πελατειακού κράτους όσο και υποστηρικτή της μνημονιακής πολιτικής επί χρόνια.

Γίνεται αντιληπτό πως βρίσκόμαστε σε μια περίοδο παρατεινόμενης πίεσης και εντεινόμενης ρευστότητας.

Για μας, είναι σαφές πως θα πρέπει να υποστηριχθεί μια πολιτική πρόταση υπεράσπισης των λαικών συμφερόντων και σύγκρουσης με τον ωμό εκβιασμό της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Η σύγκρουση αυτή θα πρέπει να διαπερνάται από το αίτημα για  βαθιά διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους μέσα από την καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Αυτή η πρόταση αποτελεί προαπαιτούμενο  προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και θα κάνει πράξη το στόχο της ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας, ώστε να μην αρκεστούμε εν μέρει σε κάποια μέτρα ανακούφισης.

Η βασική προυπόθεση για την διεκδίκηση μιας ζωής με αξιοπρέπεια είναι η  συμμετοχή και παρουσία των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων και όλου εκείνου του κόσμου που έχει γονατίσει με τις μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποίησης. Οι εξελίξεις είναι εδώ και δεν πρέπει να είμαστε οι θεατές, μας αρμόζει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές.

Και να αδερφε που μάθαμε,να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά,
Καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα