Τι γνωρίζουν και τι δεν γνωρίζουν οι συμπολίτες μας;

  • 130.000 συμπολίτες μας γνωρίζουν, από τα αεροπανό του Δήμου μας, ότι έγιναν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις καρδιολογικού και οφθαλμολογικού ελέγχου.

  • 130.000 συμπολίτες μας γνωρίζουν την ύπαρξη Δημοτικών Ιατρείων. Δεν γνωρίζουν όμως τον ακριβή αριθμό συμπολιτών μας που εξυπηρετήθηκαν και πολύ περισσότερο πόσοι αποκλείστηκαν περιμένοντας σε λίστες αναμονής.

Δεν γνωρίζουν όμως ούτε το πόσες και ποιες ειδικότητες γιατρών λειτουργούν στην πραγματικότητα (και όχι πόσες ειδικότητες φαίνεται ότι λειτουργούν).

Εκτός από τις δεκάδες ερωτήσεις που κατατίθενται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο από τη δημοτική μας κίνηση, οι παραπάνω δύο ερωτήσεις τέθηκαν στα τελευταία 3 συνεχόμενα  δημοτικά συμβούλια  (19/02/15, 05/03/15, 19/03/15) αλλά δεν πήραμε ακριβείς απαντήσεις ούτε από τον Δήμαρχο, αλλά ούτε και από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής.

  • Αν λειτουργούσαν τα δημοτικά ιατρεία τότε γιατί οι εξετάσεις καρδιολογικού και οφθαλμολογικού ελέγχου δεν εντάσσονταν στο πλαίσιο λειτουργίας τους; 

Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους είναι υποχρέωση της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας και η αυτοδιοίκηση δεν οφείλει και δεν πρέπει να την υποκαταστήσει. Ωστόσο, μια Δημοτική Αρχή θα όφειλε να ιδρύσει ένα κοινωνικό ιατρείο και να απλώσει ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης με σκοπό να ανακουφίσει όλους τους συμπολίτες μας, με προτεραιότητα στους ανασφάλιστους, οικονομικά αδύναμους και τους μετανάστες. Αυτό, δηλαδή, που γίνεται με πρωτοβουλία των Δήμων σε Ελληνικό, Χαλάνδρι, Ν. Φιλαδέλφεια κλπ. Αντί αυτού η Δημοτική Αρχή επιλέγει τη διαφημιστική προβολή μέσω αεροπανό και την υπολειτουργία των δημοτικών ιατρείων.

Η Δημοτική μας κίνηση θα συμβάλει στην προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας ενός κοινωνικού ιατρείου που να απευθύνεται σε όλες και σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, να λειτουργεί δημόσια και ανοικτά, αλλά και να συμβάλει στην διεκδίκηση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Σήμερα, στη περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης είναι αναγκαίο όσο ποτέ!