27/11/2014: Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην παραπάνω συνεδρίαση ως Αριστερό Σχήμα Ιλίου θέσαμε τις παρακάτω ερωτήσεις ( σε παρένθεση οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής ):

1) Mε αφορμή τον θάνατο του συμπολίτη μας και αγωνιστή Κωνσταντίνου Κοκκώνη ζητούμε προς τιμήν του να ονομαστεί ένας δρόμος του δήμου μας με το όνομά του.( Δεν απαντήθηκε ).

2) Να βγει ψήφισμα για τους 200 πολιτικούς πρόσφυγες από τη Συρία όσον αφορά το πολιτικό άσυλο και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Να υπάρξει μέριμνα για στέγαση, τροφή και περίθαλψη. (Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, το χειρίζεται η Περιφέρεια και το χειρίζεται σωστά ).

3) Είμαστε ο μοναδικός δήμος που σήμερα, μέρα απεργίας, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί δε μεριμνήσατε όπως άλλοι δήμοι για αλλαγή της ημερομηνίας της συνεδρίασης; Έτσι δε διευκολύνετε τους εργαζομένους. ( Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι εργαζόμενοι. Η Βουλή συνεδρίασε κανονικά σήμερα. Ήμαστε σήμερα όλη μέρα στους δρόμους για την απεργία. Η συνεδρίαση δε γίνεται σε ώρα κινητοποιήσεων. Δεν είμαστε αντίθετοι με την απεργία ).

4) Αληθεύει ότι στο παζάρι για το πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας τα 4τ.μ παραχωρούνταν στους εμπόρους με τιμές των 3 και των 2τ.μ; ( Δε γνωρίζουμε αν συνέβη κάτι τέτοιο. Αν υπήρχε πάντως νόμιμος τρόπος θα βοηθούσαμε με κάθε τρόπο αυτούς τους ανθρώπους λόγω της κρίσης. Υπάρχει πρόταση για μείωση τελών όσον αφορά την κατάληψη χώρων από τους πάγκους. Ήταν λυπηρό να βλέπεις στο παζάρι της Αγίας Αικατερίνης ελάχιστους πάγκους).

5) Στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο έβγαλε ομόφωνο ψήφισμα για την ελευθερία του τύπου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με συνεργάτες του Δημάρχου-συγκεκριμένα με αντιδήμαρχό σας-που έστειλε εξώδικο στον τύπο. ( Άδικοι οι χαρακτηρισμοί του δημοσιεύματος, προσβλητικό το δημοσίευμα, δεν είχε στόχο την ενημέρωση αλλά τη συκοφαντία, ναι στην κριτική σαν δημόσια πρόσωπα, όχι στη συκοφάντηση. Το εξώδικο στάλθηκε ώστε ο συγκεκριμένος που το δημοσίευσε να καταλάβει το λάθος του. Κάτι τέτοιο δε συνέβη οπότε θα υποβληθεί μήνυση και αγωγή ).

6) Οι αναμορφώσεις των προϋπολογισμών μας έρχονται λίγες ώρες πριν τις συνεδριάσεις. Έτσι δεν υπάρχει χρόνος μελέτης τους. Να έρχονται νωρίτερα. ( Έχετε δίκιο. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ).

7) Στους κωδικούς για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού μειώνονται ποσά που αφορούν το δεκατιανό, την προμήθεια του κρεοπωλείου, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Γιατί υπάρχει μείωση; ( Μειώθηκαν σχετικοί κωδικοί καθώς γνωρίζουμε το τελικό κόστος τους, υπάρχουν κωδικοί που δε θα χρησιμοποιηθούν καθόλου. Ο μεγάλος κωδικός των 500.000 ευρώ αφορά τη δικαστική διένεξη των σχολικών φυλάκων. Δε θα αναλάβουμε υποχρεώσεις της πολιτείας ).

8) Πόσοι μειοδότες υπήρξαν όταν έγινε το συμφωνητικό που αφορά την < Ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων του Δήμου Ιλίου >; (Είναι επέκταση του παρόντος συμφωνητικού. Θα υπήρξαν μειοδότες ).
9) Γιατί ο Δήμος μας δεν αγοράζει το απαραίτητο υλικό για την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων; Έτσι θα μας στοιχίζουν λιγότερα χρήματα. ( Δε φτάνει το προσωπικό μας για να καλύψει τις σχετικές ανάγκες. Να σταματήσουμε τις εκδηλώσεις; Να αγωνιστούμε για πρόσληψη προσωπικού ).

10) Φταίει η έλλειψη προσωπικού για τη μη αγορά εξοπλισμού; Να γίνει μίσθωση χρήσης του πάγιου δικού μας εξοπλισμού. (Δεν απαντήθηκε ).

11) Αφορά τις σχολικές μονάδες η ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων; ( Όχι ).

12) Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των Δημοτικών Συμβούλων που είναι υπεύθυνοι για τις σχολικές επιτροπές των σχολικών μονάδων; Πέρσι έγινε ύστερα από συζητήσεις. Φέτος μας ήρθε χωρίς καμιά ενημέρωση. ( Αν θέλετε να υπάρξουν συζητήσεις για αλλαγές ).

Ψηφίσαμε όλα τα θέματα της Η.Δ και της εκτός Η.Δ. εκτός από τα παρακάτω:
1) Τροποποίηση συμφωνητικού που αφορά την < Ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων των υπηρεσιών του δήμου >. Την πρόταση ψήφισαν όλες οι υπόλοιπες παρούσες παρατάξεις.

2) Αναπτυξιακές συμπράξεις για κοινωνική αλληλεγγύη. Δηλώσαμε αποχή.